Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- پنجم تیرماه خبری در فضای مجازی مبنی بر آتش سوزی پالایشگاه اصفهان و مصدومیت ده ها کارگر منتشر شد که هر چند بیش از یک خط نبود اما یک دنیا شایعه و تکذیب به همراه داشت.

قدس آنلاین- گروه استان ها- بابک رحیمیان: روز پنجم تیرماه ۱۳۹۶ مقارن ساعت ۱۶ بعداظهر خبرگزاری تسنیم به نقل از سخنگوی پالایشگاه اصفهان خبر از آتش‌سوزی پالایشگاه اصفهان و همچنین مسمومیت تعداد ۱۰ نفر از کارگران بر اثر استنشاق با گاز سمی ناشی از اشتعال گوگرد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب اینجاست که خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی درست ۵ ساعت بعد و مقارن ساعت ۲۱ به نقل از سخنگوی پالایشگاه اصفهان همین خبر را به گونه ای دیگر منتشر کرد.

این خبرگزاری با تکذیب این خبر نوشت: سخنگوی شرکت پالایش نفت اصفهان با تکذیب هرگونه آتش سوزی در پالایشگاه اصفهان اخبار منتشره در این خصوص را نادرست اعلام کرد .

خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقل از صادق حاجیان نوشت:«بخار ناشی مقداری دود و بخار ناشی گوگرد مذاب به علت وزش شدید باد در این مجموعه منتشر شد و برای ۹ کارگر مشکلات جزئی تنفسی ایجاد کرد.»

این رسانه حتی آتش سوزی در انبار گوگرد پالایشگاه اصفهان و مصدومیت کارگران این مجموعه را شایعه در شبکه های اجتماعی خواند.

واقعیت چه بود؟

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در این رابطه مدعی شد:«این حادثه خسارت مالی قابل توجهی نداشته است و کارگران آسیب دیده بهبود یافته و به محل کار خود بازگشته اند«.

محسن نیرومند عنوان کرد: تمامی نکات ایمنی در پالایشگاه اصفهان رعایت شده و حادثه مذکورخسارت مالی قابل توجهی به همراه نداشته و خبرهای منتشره در فضای رسانه‌ای کذب محض است

وی همچنین اعلام کرد: مقارن ساعت ۱۱ صبح روز دوشنبه، پنجم تیرماه بر اثر گرمای هوا، گوگرد های انبار شده در محوطه روباز، دچار خودسوزی شد توسط تیم آتش‌نشانی داخلی پالایشگاه و بدون اطلاع و استمداد از شبکه امداد شهری در مدت ۱۰ دقیقه اطفا می شود

مدیر کل تعاون که بنا بر دستور ویژه وزیر مامور به پیگیری این حادثه شده بود بیان کرد: وزش باد، دود و غبار حاصل از این خودسوزی را نزد کارگرانی که در فاصله ۸۰ متری محل مشغول کار بودند برده و ۱۰ نفر از کارگران مذکور با استنشاق دود حاصله دچار سوزش چشم و گلو می‌شوند که با انتقال به بهداری پالایشگاه و استفاده از ماسک اکسیژن، بهبود می یابند و به محل کار برمی‌گردنند البته یک نفر هم به بیمارستان «گلدیس» شاهین شهر منتقل شده که وی نیز حدود ساعت ۱۳ همان روز از بیمارستان ترخیص می شود.

سوالاتی که بی پاسخ ماند

هر چند که اخبار منتشره در فضای مجازی حکایت از مصدومیت ۱۰۰ نفر داشت و این قسمت از خبر در فضای مجاز اغراق شده بود اما واقعیت اینست که باقی این حادثه قریب به اتفاق صحت داشت اما حتی مسئولان این خبر را هم بر نتابیدند و با اصلاحاتی هم چون خبر کذب، اخبار نادرست، شایعه، خسارت جزئی و ... سعی بر بی اهمیت خواندن این واقعه گرفتند.

گفتنی است با وجود اینکه بنا بر گفته مدیر کل تعاون این اتش سوزی در کمتر از ۱۰ دقیقه اطفاء شد و ۱۰ نفر را مصدوم کرد اما به این پرسش پاسخ داده نشد که اصرار بر کلمه تکذیب و شایعه در این خبر از طرف مقامات دولتی چه بود؟

چرا یک مقام مسئول باید در مصاحبه با یک رسانه خبر از آتش سوزی بدهد اما در رسانه ای دیگر همین خبر را تکذیب و شایعه بخواند؟ و اگر به قول مدیر کل تعاون تمامی امکانات ایمنی در این پالایشگاه فراهم بوده است پس چرا بخارات حاصله باید ۱۰ نفر را راهی بیمارستان کند؟و باید سوال کرد اگر این حادثه از اهمیت چندانی برخوردار نبود و از آن به عنوان حادثه جزئی یاد می شود پس چه نیازی بود که وزیر کار در خصوص یک حادثه جزئی دستور پیگیری صادر کنند؟

شرایط کار روابط عمومی تغییر پیدا کرده است

باید اذعان کرد: فضای مجازی این روز ها شرایط کار روابط عمومی‌ها را به طور حتم تغییر داده است.

عملکرد فضای مجازی از دیدگاه مثبت را می‌توان این گونه توضیح داد که حضور شهروند - خبرنگاران امکان هرگونه تکذیب یا اظهارات نادرست را از روابط عمومی‌ها سلب می‌کنند.

نباید فراموش کنیم شهروند - خبرنگاران قادرند سند هر چیزی را که ما تکذیب می‌کنیم در معرض دید میلیون ها نفر قرار دهند و به این ترتیب در خدمت شفافیت قرار می‌گیرند.

از دیدگاه منفی فضای مجازی امکان تخریب و امکان ایجاد فضایی پرتنش را فراهم می‌آورد و این روابط عمومی‌ها هستند که باید جواب دروغ‌ها و تهمت‌هایی را بدهند که هرگز وجود خارجی نداشته‌ان نه اینکه واقیعیت ها را پنهان کنند.

خطای استراتژیک

متاسفانه خطای استراتژیک روابط عمومی ها آنجا شکل می گیرد که آنها خود را از یک مرجع«اعتماد ساز» و «اطلاع رسان» به یک «توجیه گر» تنزل می دهند.

در چنین شرایطی، سازمانی که نتواند با بهره گیری از اصول حرفه ای روابط عمومی ارتباط موثر و مستمر بر پایه اعتماد با جامعه هدف ( یا مخاطبان) و اجتماع ( مردمی که ناظرند و فقط قضاوت می کنند) برقرار کند؛ بشدت آسیب پذیر و دچار بحران می شود.

از نشانه های سازمان های بحران زده و روابط عمومی های غیرحرفه ای، آسیب پذیری آنها در برابر شایعات یا حتی در درجات ضعیف تر انتقادهای مصلحانه است.

گاهی یک مطلب کوتاه و کوچک در یک رسانه اجتماعی یا مجازی ابتدا نظام ارتباطی و سپس نظام مدیریتی این سازمان ها را از هم می پاشد و د اینجاست که اختیار قضاوت و کنترل آن از دست نهادها خارج و در اختیار افکار عمومی قرار می گیرد.

برای پیشگیری از بحران اعتماد در سازمان ها ابتدا باید روابط عمومی ها با سرلوحه قراردادن صداقت در بیان کارکرد و خروجی سازمان خود با پرهیز از فرافکنی، با بهره گیری از مکانیزم های هدایت و رهبری افکار عمومی موضوع را مدیریت و بر آن فائق آیند.

شیوه دفاع به هر قیمتی

قدم دوم در مدیریت چنین بحران هایی، پرهیز از شیوه« دفاع به هر قیمتی» است.

شرافت انسانی و اخلاق اسلامی اقتضا می کند اگر در این زمینه سازمان مربوطه حتی در بخش کوچکی مقصر بوده یا کم کاری کرده ، روابط عمومی یا در صورت لزوم رییس سازمان شجاعانه اقدام به عذرخواهی کنند.

در کشور ما به دلیل نهادینه نبودن این فرهنگ خصوصا در سازمان های دولتی میان مدیران؛ این امر به چالشی بزرگ تبدیل شده است.

مدیران روابط عمومی ها باید این هنر و توانایی را داشته باشند که در کمال صداقت پیش از بروز هر موج رسانه ای یا تولد هر شایعه به شیوه ای که صلاح می دانند اطلاعات لازم را به رسانه ها و افکار عمومی بدهند.

این ضعف بزرگی است که برخی مدیران در قبال چالش های سازمان متبوعشان سکوت می کنند و معمولا وقتی پا به عرصه صدور اطلاعیه و تکذیبیه می گذارند که رسانه ها بر اساس اطلاعات ناقص یا غلط خود یا از طریق منابع دست چندم به انتشار مطالب اقدام کرده اند.

در این صورت طبیعی است که مردم از چنین تکذیب ها و پاسخ هایی قانع نمی شوند و هزینه ها و لطمه هایی که در اثر این بی تدبیری به اعتبار سازمان وارد می شود، پیش و بیش از آنکه به عهده دیگر حلقه های ارتباطی باشد در اثر اهمال و کندی خود سازمان یا عدم تصمیم گیری به موقع مدیران آن خواهد بود.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۸۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکرد

روزنامه ایران نوشت: سرپرست روابط عمومی استانداری قم از سفر بدون تشریفات رئیس جمهور به استان قم خبر داد.

علی اقبالی در این باره گفت: رویکرد سفرهای استانی رئیس جمهور در دولت سیزدهم حذف تشریفات و خدمت رسانی به مردم با حداقل هزینه بوده و یکی از مهم‌ترین تلاش‌های دولت، ارتباط چهره به چهره هر چه بیشتر مسئولان با مردم، حضور در بین مردم و شنیدن صحبت ها و توجه به درد دل های مردم از نزدیک است.

سرپرست روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم تصریح کرد: برداشت از منابع عمومی شهری و هزینه در سفر رئیس جمهور با رویکرد استاندار قم در تضاد جدی قرار دارد و به این دلیل نیز از اعضای محترم شورای شهر قم، ضمن تشکر از دغدغه‌های میهمان نوازی، درخواست داریم چنانچه خبر تصویب بودجه‌ای برای استقبال از رئیس جمهور توسط شهرداری قم مقرون به صحت است، نسبت به لغو آن مصوبه اقدام فرمایند و آن اعتبار را صرف آبادانی و پیشرفت شهر قم نمایند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کارگروه تأمین مسکن خبرنگاران استان اصفهان تشکیل شد
  • تشکیل کارگروه تأمین مسکن خبرنگاران استان اصفهان
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکرد
  • ۹ توصیه ایمنی مهم آتش نشانی در پی بارش باران و وزش باد شدید در مشهد 
  • امیدواریم مسیر مجموعه فولاد اکسین در جهت تولید به بهترین شکل طی شود
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • «بیژن و منیژه» میلیاردی شد
  • ◄ تکذیب نقل قول ذکر شده از مدیرعامل راه آهن در پیامک ارسال شده برای کارکنان
  • محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد